12 - Levend begraven - Katerverhalen

12 – Levend begraven

Ik word wakker en schrik op, om direct daarna mijn hoofd te stoten tegen een houten plank. Shit, ze hebben me levend begraven. Het laatste wat ik me herinner, is een dikke lijn ket en Eland die zegt: “Dude, zo beland je in een k-hole.” Is dat wat er gebeurd is? Ben ik dan eindelijk toch te ver gegaan met de ketamine en in zo’n diep k-hole beland dat ze dachten dat ik dood was?

Maar wacht even. Ik wil helemaal niet begraven worden, maar gecremeerd. Dus ik moet wel boven de grond zijn, in het mortuarium of zo. Ik begin te rammen tegen de kist en te schreeuwen. Nou ja, rammen en schreeuwen, mijn lichaam werkt nog alles behalve mee, dus het is meer lafjes tegen de deksel duwen en mompelen. Dit wordt wel beantwoord, want in de verte hoor ik een dof geluid, zoals geluid onder water klinkt; dof, vaag en ondefinieerbaar. Ik krijg ook langzaam mijn ogen open en zie een vage lichtgloed van de zijkanten komen. Het is te fel voor mijn ogen, alsof ze al jaren geen licht hebben gezien. Zit ik dan niet in een kist? Is dit wat anders? Is het een capsule en zou ik nu ontwaken uit een matrixachtige schijnwereld? Heeft deze combinatie van drugs ervoor gezorgd dat het systeem me heeft afgestoten en ik nu ontwaak uit mijn kunstmatige coma? Is mijn hele leven een simulatie geweest, een schijnbeleving, die direct via kunstmatige neurotransmitters mijn hersenen in is gepompt?

Maar als onze wereld een gesimuleerde droomwereld is, dan kan de achterliggende realiteit alleen maar kutter zijn. Fuck, ik ben geen Neo uit de Matrix. Ik wil me helemaal niet onttrekken uit een gesimuleerde droomwereld. Ik wil gewoon de blauwe pil en in Wonderland blijven. En misschien nog een XTC-pil erbij om de droomwereld wat leuker te maken.

Het licht wordt langzaam dragelijker en het geluid lijkt dichterbij te komen. Mijn zintuigen komen weer op gang en ik zal de realiteit onder ogen moeten komen. Het geluid wordt helderder. Het is een stem. Het is Eland. Gast! Kom je nou nog eens onder die tafel vandaan?

 

Volg mijn blog op Bloglovin