15 - Zondag - Katerverhalen

15 – Zondag

Wat zou het toch fijn zijn om op zondagmorgen een keer in mijn eigen bed wakker te worden. Zonder kater of de smaak van wat voor dood dier dan ook in mijn mond. Zonder Hobbitachtig vrouwelijk gedrocht dat er gister toch een stuk aantrekkelijker uit leek te zien. Gewoon alleen, nuchter, op mijn heerlijke matras en onder mijn donzen dekbed. Gewoon wakker geworden omdat ik genoeg geslapen heb en uitgerust ben. Lekker nog even in bed het nieuws lezen met verse koffie, terwijl je huis zich vult met de overheerlijke lucht van de afbakcroissantjes die in de oven zitten. Dat zou fijn zijn.

Maar nee, ik word wakker bij Bendjamin thuis. Een stinkend, uitgewoond hol waar de gemiddelde dakloze nog niet eens wil slapen. Als je een Syrische vluchteling deze zwijnenstal laat zien kan hij alleen denken “misschien was dat totaal verwoeste Aleppo toch zo naar nog niet”. De enige decoratie die dit huis kent is een bloempot gevuld met aarde die dient als begraafplaats voor zijn overleden telefoons, er staan nu drie kleine kruisjes in. Net als bij verkeersdoden was er ook bij deze slachtoffers meestal alcohol in het spel.

En nee, ik word niet wakker op een geweldig Aupingmatras zoals thuis. Ik word wakker op een half opgeblazen luchtbed en met mijn hoofd op een pizzadoos. De halve pizza zit er zelfs nog in, quattro stagioni, wat het wel wat zachter maakt.

De bank is al geclaimd door Rob, net zo’n zielloze ginger als Bendjamin. De hele nacht kwam er meer lucht uit zijn reet dan zijn mond. Wat wel de brandlucht een beetje camoufleert die is ontstaan nadat Rob een van mijn sokken in de fik had gestoken. Een terugkerende grap die me minstens zes sokken heeft gekost.

Geen koffie, alleen wat half leeggedronken blikjes bier waarbij het altijd weer spannend is of iemand zijn peuk er in heeft gegooid. Geen croissantjes voor ontbijt, maar hooguit een stuk hoofdkussenpizza.

Echt, wat zou het toch fijn zijn om op zondagmorgen een keer in mijn eigen bed wakker te worden.