De Verklaring - Katerverhalen

2 – De verklaring

Op tafel ligt een verklaring die we gister hebben opgesteld en ondertekend: “Hierbij verklaren wij dat als wij een geneesmiddel tegen kanker ontwikkelen wij deze niet openbaar maken in belang van de mensheid.” Daaronder staan twee pogingen tot een handtekening en een paarse vlek van een geurkaars, waarmee we gepoogd hebben een zegel te maken.

Dit was uiteraard het gevolg van een verhitte discussie over of de mensheid er wel bij gebaat is als we kanker genezen. Het werkt problemen als vergrijzing en verdere overbevolking in de hand tot een oncontroleerbaar niveau. De kans dat wij ooit voor dit dilemma zouden komen te staan, leek ons verwaarloosbaar aangezien we amper capabel genoeg zijn om zelf paracetamol te slikken. Maar we vonden toch dat we het op safe moesten spelen en het moesten vastleggen.

Ook dit soort dronkemansverklaringen moeten natuurlijk respectvol behandeld worden, dus zal ik deze archiveren met de andere verklaringen. Zoals de afspraak alleen seks met Yolanthe Cabau te hebben op een manier die zij niet prettig vindt, omdat ze bont draagt. En nog een onleesbaar papier waar alleen de woorden ‘hamster’, ‘Baklaps moeder’ en ‘Ritalin’ uit op te maken waren. Ook al wisten we niet wat er in de laatste stond, het leek ons toch beter deze te bewaren. Tegen de tijd dat het relevant zou zijn, hebben we mogelijk ook een staat bereikt waarin we deze kunnen ontcijferen.