Het is ok - Katerverhalen

27 – Het is ok

Ik heb de hele dag nog niet stilgezeten en geen moment voor mezelf gehad om te reflecteren. Na de hele dag geleefd te zijn, vind ik het moeilijk die rust te vinden. De rust die ik nodig heb om te voelen.

Ik zet mijn treurigste playlist op, met alleen maar emotioneel beladen nummers. Ik open een fles bourbon en steek een joint op. Ik ga in de comfortabele stoel zitten. Op de rechterleuning rust mijn hand met joint en op de linker die met bourbon Ik laat ze niet meer los tot ik het voel.

Een hijs en een slok blijkt voldoende. De tranen komen met een spastisch stuiptrekkerig gesnik. Ik laat me uit de stoel zakken om op mijn knieën te landen. Kwijlend, snikkend, met totale moedeloosheid. Mijn vader is dood.

Al maanden vraagt iedereen aan me of ik wel met hem gepraat heb. Of ik niet nog wat moet zeggen, vragen, bespreken voor het te laat is. Altijd antwoord ik “Dat hoeft niet, want alles is ok”. Nu besef ik me dat ik hem dat nooit gezegd heb, dat alles ok is.