Liebster Award - Katerverhalen

30 – Liebster Award

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Ik hoor je denken “Wat, een award! Heeft Boris dan toch nog iets bereikt met zijn leven?” Nou, nee niet echt. Je kan namelijk alleen maar genomineerd worden en niets winnen.

Neemt niet weg dat ik het super tof vind dat ik door BritishNaija genomineerd ben. Haar blog is trouwens ook erg de moeite waard (nee echt, ik zeg het niet alleen omdat het volgens de Liebsterregels moet, ik lees het echt graag). Ze is zelf Brits en woont nu in Nigeria waar ze getrouwd is met een Chief. Voor mij klinkt dat nog steeds alsof ze gereageerd heeft op zo een Nigeriaans oplichtingsmailtje en dat wat uit de hand is gelopen.

Hier onder het verplichte tekstje over wat de Liebster Award nou precies is en hoe het werkt. Oftewel, het deel dat je kan overslaan. Om die reden heb ik het, speciaal voor jullie, in een mooi ‘negeer mij’ grijs vakje gezet.

Wat is de Liebster Award?

De Liebster Award is gecreëerd om nieuwe bloggers te erkennen en/of te ontdekken en om hen te verwelkomen in de bloggerswereld. De Award bestaat alleen op het internet en wordt door bloggers aan bloggers gegeven. In mijn ogen een ideale manier om elkaar te steunen.

Ben je dit nou toch aan het lezen? Echt? Zonde van je tijd.

De regels:
Ben je genomineerd voor de “Liebster Award” en heb je gekozen deze te accepteren, schrijf dan een Blogpost over deze award waar je:

1. de persoon die jou genomineerd heeft bedankt en waar je de link tot zijn/haar blog weergeeft.
2. Toon het Liebster Award logo
3. beantwoord de vragen die je hebt gekregen van de persoon die jou genomineerd heeft
4. Noem een paar willekeurige feiten over jezelf
5. Nomineer een aantal bloggers met minder dan 200 volgers die het volgens jou verdienen
6. Creëer zelf een lijst met vragen voor de door jou genomineerde personen
7. Noem de regels in je blog post
8. Informeer de door jou gekozen nominees en geef ze de link naar jouw post over de Liebster Award

De vragen:
Goed, een hoop gelul, maar het komt er dus op neer dat ik de vragen die BritishNaija heeft bedacht mag beantwoorden.

1 – Als je ergens, waar ter wereld dan ook, zou kunnen wonen, waar zou dit zijn en waarom?
Ik heb al op verschillende plekken in Nederland en daarbuiten gewoond, maar ik kom toch iedere keer weer terug naar Amsterdam. Recent nog Breukelen een kans gegeven, was geen succes. Dus misschien moet ik maar gewoon eens accepteren dat ik hier thuis hoor.

2 – Als je terugkijkt op je leven, wat is je leukste herinnering?
Toen ik 15 was en ik voor het eerst niet mee ging op vakantie en het huis vier weken voor mezelf had. Het was vier weken lang Sodom en Gomorra. Nou ja, het was vooral vier weken lang feestjes en eindeloze hoeveelheden Malibu cola want als je 15 bent denk je dat die zoete meuk lekker is.
Geen idee wat mijn ouders bezielde dat ze dachten dat ik oud en volwassen genoeg was om alleen thuis te laten. Maar toen ze terugkwamen, was ik in ieder geval een stuk volwassener geworden. Niet perse op een goede manier.

3 – Wie is jouw voorbeeld en waarom?
Voorbeeld is niet het juiste woord maar Hunter S. Thompson is wel een absolute held. Niet alleen omdat hij geweldig en baanbrekend schreef. Maar vooral omdat hij met alles in zijn leven brak met conventies en al drank en drugs jonglerend balanceerde op een dun koord tussen waanzin en genialiteit.

4 – Welke quote/gezegde beschrijft jou het beste?
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well-preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming “Wow! What a ride!” Hunter S. Thompson

5 – Is je blog uit passie of uit professionele redenen ontstaan?
In ieder geval niet vanuit professionele redenen. Ik schreef mijn verhalen eerder al op, offline, gewoon voor mezelf. Ik liet ze in een dronken bui aan wat vrienden zien en die vonden dat ik ze online moest zetten.
Dus zoals jullie kunnen merken ben ik behoorlijk beïnvloedbaar en erg vatbaar voor slechte ideeën.

6 – Met wie zou jij graag een keer willen dineren en kletsen? Verklaar waarom.
Er is een daklozenkrantverkoper bij mij in de buurt die er uit ziet alsof hij meer heeft meegemaakt dan de meesten van ons zich kunnen voorstellen. Toch lijkt hij gelukkig, blij met de vorm van stabiliteit die hij nu in zijn leven heeft en zijn contact met vaste klanten. Met hem zou ik graag wat willen eten en zijn verhaal horen. Ik vermoed dat zijn verhaal veel interessanter is dan dat van welk bekend persoon dan ook.

7 – Heb je een doel betreffende je blog en zo ja, welk doel?
Geen doel en al helemaal geen ambitie er wat mee te verdienen of op te schieten. Het is ook niet bepaald een blog dat ik op mijn cv kan zetten gezien de inhoud. De enige reden dat het me wel leuk lijkt er iets mee te verdienen, al is het een euro, is zodat ik kan zeggen dat ik aan het werk ben als ik in de kroeg aan het drinken ben.

8 – Bij welk liedje krijg jij kippenvel?
Chan Chan van Buena Vista Social Club

9 – Als je nou een schrijversblokkade zou krijgen, wat zou je doen ter inspiratie?
Ik vraag mijn barman Bendjamin altijd om inspiratie. Hij schenkt dan wat in, zegt nooit wat het is, maar meestal is het sterk en smerig. Ik heb met hem de afspraak dat als het geen verhaal oplevert, ik niet hoef te betalen. Topsysteem!

10 – Wat is je lievelingsdier en waarom?
Ik vind zo veel dieren leuk. Ezels, pinguïns en maki’s zijn fantastisch. Maar uiteindelijk wint toch de kat. De arrogante manier waarop ze ons aan kunnen kijken, alsof we er werkelijk niets van snappen, om vervolgens te chillen als een koning. Dan kan ik alleen maar denken: “Je hebt gelijk, hufter.

Mijn nominaties
Nu het lastigste gedeelte, andere blogs nomineren. Ik zie genoeg blogs voorbei komen maar 95% valt in een van deze voor mij niet interessante categorieën:

  • Fashion blogs: Voornamelijk een excuus om meer kleren te kopen en model te spelen in overdreven fotoshoots waarbij het voorral om de auteur gaat en maar een beetje om de kleding.
  • Lifestyle blogs: Bestaan voornamelijk uit foto’s van de auteur met een kopje thee terwijl ze nonchalant in de verte kijkt en heel hard doet alsof ze niet aan het poseren is. Afgewisseld met reviews van make-up en troep die je niet nodig hebt.
  • Mama blogs: Samen te vatten als “kijk mij is een kekke moeder zijn”.
  • Fitgirl blogs: Sorry voor het gebruik van Engels maar: “Don’t even get me started on the Firgirls.” Wellicht dat ik inderdaad langer leef als ik iedere dag ga hardlopen en fitnessen terwijl ik op een stengel selderie sabbel. Maar om maar weer Engels te gebruiken: “Fuck it, just shoot me now!

De paar die daar buiten vallen zijn vaak al genomineerd geweest want ja, dat gebeurt als jij je onderscheid van de meute. Maar ik heb er toch een paar weten te vinden. Dus (tromroffel) ik nomineer:

Chantoile: Ondanks mijn betoog is mijn eerste nominatie meteen een fashion blog. Maar niet een fashionblog dat door kinderhanden vervaardigde accessoires van de Primark promoot die je niet nodig hebt. En ook geen fashionblog voortgekomen uit narcisme en een behoefte om een ongezonde hoeveelheid selfies te posten. Maar dit is een fashion blog gericht op duurzame en eerlijke mode. Iets waar in bloggersland veel te weinig aandacht voor is. Bovendien pakt ze het echt goed en serieus aan en is het ook nog goed geschreven.

Jacobine van den Hoek: Wederom een goed geschreven blog, wat helaas zeldzamer is dan je zou verwachten in de blogwereld. In dit geval minder verassend want het is ook nog eens een blog over schrijven. Nou ja over boeken, (veranderingen in) de boekenwereld, schrijvers, boekpresentaties en over het proces om schrijfster te worden.
Ik schrijf zelf graag en wil daar ook beter in worden dus ik ben zelf vooral blij met de schrijftips die er op staan. Hopelijk wordt mijn pulp dan ook beter op den duur. Maar ook de boekentips zijn fijn want ik weet nooit aan welk boek ik moet beginnen.

Ok, en nu heb ik onaardige gedaan over fitgirls, ook in eerdere blogs. Alleen eerlijk is eerlijk er is niet veel mis mee, het is alleen niet mijn levensstijl. Ze steken er ook veel tijd en energie in dus dat verdiend ook erkenning. Dus als wiedergutmachung niet één maar twee fitblogs!

Fromcouchgirltofitnessgirl: Mijn eerste reactie is natuurlijk meteen, wat was er mis met de bank? Maar als je verder kijkt lees je wel dat het een fitgirl (in wording) is met een verhaal. Ze moet door een auto-ongeluk 9 jaar terug van ver komen. Dus mede daarom neem ik alle haar beauty posts voor lief.

Get fit with NE: Ja dit is een echt fitgirl met veel posts, wat zeg ik, HEEL veel posts. Vol met nuttige work-out en voeding tips. Enige minpunt, de post “Hoe overleef ik het na de kerstdagen?!” heeft me niet van mijn helse kater afgeholpen.

Random feiten:
Hier een aantal random feiten over mij, want dat hoort blijkbaar bij een nominatie.

1 – Ik heb cowboylaarzen. Geen idee wat me bezielde toen ik ze kocht, maar ze zijn awesome.
2 – Ik schijn een blauwe maandag als kind op ballet te hebben gezeten. Ik kan het me niet herinneren, maar er zijn wel meer trauma’s uit mijn jeugd die ik verdrongen heb.
3 – Ik heb drie paar sokken die ik actief gebruik en die eigenlijk bestaan uit twee verschillende weessokken.
4 – Ik heb vast laten leggen dat bij mijn uitvaart alleen maar kerstnummers worden gespeeld. Zodat ik op zijn minst de eerste paar jaar van veel mensen hun kerst verziek, doordat ze aan mijn dood moeten denken.
5 – Ik heb een terugkerende droom waarbij ik op de wc mijn reet afveeg met cavia’s in plaats van wcpapier. Geen idee waar dat op slaat, maar iedere keer zit ik daar weer in mijn droom met een emmer vol levende witte cavia’s. Voor gebruik dan, na gebruik zijn ze niet meer wit.

Vragen voor de genomineerde:
Tot slot de laatste verplichting, mijn tien vragen voor de genomineerde.

1 –  Wat is je levensmotto of favoriete quote?
2 – Waarom ben jij je blog begonnen?
3 – Wat wilde je vroeger worden?
4 – Wat is jouw guilty pleasure?
5 – Op welk blogartikel ben je zelf het meest trots? Waarom?
6 – Als jij een dier was, welk dier zou jij dan zijn?
7 – Wat was jouw slechtste date ooit?
8 – Wat is jouw favoriete film?
9 – Van wie wil je het liefst dat ze jouw blog lezen?
10 – Tot slot, uiteraard: wat is jou beste katerverhaal?

Tot zover mijn bijdrage aan dit bloggers zelfbevredigingsritueel.