9 - Een paard in de slaapkamer - Katerverhalen

9 – Een paard in de slaapkamer

Tinder, wat een uitvinding. Ik weet het, het is eigenlijk al lang niet hip meer. Maar ik ben een tijd van de markt geweest, dus ontdek het nu pas. Donderdag geïnstalleerd en vandaag een eerste date.

Uit de chats bleek al dat ze net jarenlang in een doodgebloede, liefdeloze relatie heeft gezeten en nu hunkerde naar affectie. Het is dus een inkoppertje, maar ik ben niet op mijn best. Maandag ben ik dat nooit natuurlijk, maar mijn moeder stuurde ook nog een berichtje dat mijn vader achteruit gaat. Daarbovenop had Clementine een foto gepost met haar nieuwe vriend, dus voel ik me niet echt een charmeur vandaag.

Toch wil ik dat inkoppertje wel inkoppen, want anders blijft er helemaal niets van mijn ego over. Met een goed glas whisky en het restje coke wat ik nog heb, moet ik mij wel kunnen herpakken. In de tram naar de stad neem ik ook nog een Ritalinnetje om die vlotte babbel die ik op de chat had een beetje aan te wakkeren.

Ik heb met haar afgesproken in Café van Zuylen. Ik vind er eigenlijk nooit veel aan daar, maar ze hebben wel prima hoekjes waar je rustig met je date kan ouwehoeren. Bovendien is het dicht bij twee van mijn stamkroegen dus als het tegen valt heb ik altijd een plan B (en C).

Dat plan B niet nodig was, werd al in de eerste 15 minuten duidelijk. Zichtbaar zenuwachtig kijkt ze me indringend aan en bevestigt bij iedere gelegenheid hoe bijzonder, interessant of grappig ik ben. Ik hoef mijn best niet eens te doen, zij ziet in mij de ideale man ongeacht wat ik doe. Haar overdreven gelach om mijn grappen is niet al te aantrekkelijk, maar ze is ondanks dat nog wel te doen. Bovendien is het maandagavond, dus het is niet alsof er bij mijn stamkroegen veel te beleven is.

Na wat biertjes heb ik haar wel genoeg in onzekerheid laten spartelen en leg ik mijn hand op de hare. Haar pupillen worden groter en ik bespeur zelfs een klein schokje, waardoor ik me afvraag of ze daar niet al ter plekke is klaargekomen. Uit alles blijkt dat ze zich het liefst daar ter plekke uit elkaar laat trekken, tijd om te gaan dus.

Buiten pak ik haar op haar bek, voornamelijk om te zorgen dat ze haar onrustige bek houdt. Direct begint ze spastisch en schokkend met haar natte plek tegen mijn bovenbeen te schuren. Hoewel ik weinig met dat spastische geschuur kan, is het wel een goed voorteken, want zij vindt alles goed. Ik ga mij vannacht goed uitleven en neem mij voor om dingen uit te proberen als “past een bus deo in haar aars?”.

Ik word wakker en word aangekeken door een paard. Volwassenen met een paardenposter maken me bang. Meestal is dat het voorteken van de overenthousiaste psychobitch. Die je na de eerste date meteen voorstelt aan haar ouders en pantoffels voor je koopt. Pantoffels voor bij haar thuis, die uiteraard leuk matchen met haar eigen pantoffels. Zo één die zodra jij tekenen af begint te geven die er mogelijk op duiden dat je uit de relatie wil ontsnappen ‘per ongeluk’ zwanger raakt.

Het grote voordeel van dit soort doordeweekse escapades is dat je altijd een goed ontsnap excuus paraat hebt, want je moet naar je werk. Dus terwijl ik wat mompel over een vergadering, kleed ik me zo snel mogelijk aan en storm ik de deur uit.

 

Volg mijn blog op Bloglovin