Kathmandu - Katerverhalen

39 – Kathmandu

Als ik tequila drink, neemt mijn alter ego Alfredo over. Het is een soort van transformatie zoals die van de Hulk, alleen is Alfredo’s enige superkracht dat hij superslechte beslissingen neemt. Beslissingen waar ik in nuchtere toestand niets meer vanaf weet en waar ik vervolgens achter kom door de sporen die Alfredo achterlaat, zoals een naakte vrouw naast mij in bed. Nou klinkt dat op zich best leuk, maar het zijn zelden vrouwen naast wie je wakker wilt worden.

In dat soort gevallen heb ik, helaas, wel een idee wat Alfredo heeft uitgespookt. In andere gevallen is dat wat minder duidelijk. Zo ben ik ook wel eens wakker geworden met drie verkeersborden in mijn kamer. Ook een keer met een onbekende Irakees op mijn vloer, wat overigens een erg aardige snuiter was die ook geen idee had hoe hij bij mij op de vloer was beland. Het grootste mysterie is echter nog altijd de 28 My Little Ponies waar ik een keer mee thuis ben gekomen.

Afgelopen week lag er na een tequila avond weer een nieuwe verrassing op mij te wachten: een ticket naar Kathmandu. Dus zit ik inmiddels in het vliegtuig de verrassend aardige wijn van Qatar Airways te drinken. Ik hoor jullie denken: “Maar Boris, je hebt geen werk en je spaargeld gaat langzaam op, is zo’n reis wel een goed idee?” Nou nee, maar laten we wel wezen: ik sta ook niet bepaald bekend om mijn goede ideeën. En aangezien ik mijn geld niet terug kon krijgen en tequila gedreven impuls ook geen geldig argument is voor de annuleringsverzekering, kan ik maar net zo goed gewoon gaan.

Geen idee waarom Alfredo uitgerekend voor Kathmandu heeft gekozen, want Nepal staat niet op mijn verlanglijstje. Veel kan ik er ook niet doen, want het is ook nog eens voor maar vier dagen. Maar ja, er is vast een leuke kroeg ergens.


Het is vier dagen later en ik zit weer in het vliegtuig terug naar Nederland. Mocht je nu denken: “Goh, dat ging opeens wel heel snel.” Dan zeg ik: “Niet zo zeuren!

Ik heb nog altijd geen idee waarom Alfredo een ticket naar Kathmandu heeft geboekt, maar ik heb wel drie dingen geleerd:

1: Nepal is een mooi land.
2: Vier dagen is te kort om het land te zien, maar lang genoeg voor een uitgebreide kroegentocht door de uitgaanswijk Thamel.
3: De wc’s zijn kut.

Vooral de hurk-wc’s zoals je die eigenlijk in heel Azië wel tegenkomt. Ik heb gewoon nooit goed leren hurken. Ik heb op de basisschool net aan mijn veterstrikdiploma gehaald, maar ik kan me niet eens een hurkles herinneren. Het lijkt zo makkelijk, maar dat valt dus echt vies tegen, zeker na iets te veel bier. Het is zo’n gevecht om in balans te blijven, dat je blij bent als je hebt kunnen kakken zonder om te vallen. Zo blij dat je niet eens doorhebt dat je broek tot je enkels is gezakt en je gewoon in je eigen broek kakt.

Als je dan al een gewone wc treft, de geliefde porseleinen troon, is er geen wc-papier. In plaats van onze favoriete papieren metgezel moet je het doen met een soort waterspuit, ook wel bekend als de ‘bum gun’.

Ja, ik weet dat deze beter is voor je poepert dan dat constant opschuren met papier wat wij doen, maar hier ben ik ook al niet mee grootgebracht. Dus die hand-aarscoördinatie is niet voldoende ontwikkeld. Wat betekent dat ik voorovergebogen tussen mijn benen kijk naar wat ik aan het doen ben en vervolgens vol in mijn smoel spuit. De keer daarop kijk ik dus maar niet, maar dan eindig ik weer met een natte rug. Zelfs als het me dan eindelijk lukt om alleen mijn billen nat te spuiten, loop ik nog uren met een natte onderbroek rond. Wat er op neerkomt in dit broeierige weer, dat er daar al paddenstoelen groeien voor mijn volgende wc-bezoek.

Nee, zodra ik straks geland ben, ga ik direct door naar Bendjamins kroeg om van de wc met wc-papier te genieten.


13 uur later, want Kathmandu is een takke-eind, ren ik langs Bendjamin direct door naar de plee. Als ik terugkom, staat er al bier voor me klaar en vraagt Bendjamin: “
Hoe was je date in Kathmandu?

Date?

Ja lul, je had toch ter plekke een ticket geboekt om die chick van de bar achterna te vliegen!

Oooh.